Milena Lazarević – Popović, cenjena pevačica i istaknuti vokalni solista Radio Televizije Srbije i Radio Beograda, ubedljivo je osvojila prvo mesto stručnog žirija za interpretaciju na festivalu nove narodne pesme “Zlatibor 2021”, koji je organizovala produkcijska kuća Radio Televizije “Melos” iz Kraljeva, uz pomoć turističkih organizacija sa Zlatibora. Milena je vrhunski otpevala pesmu “Svedok” koja je dodatno  proglašena od strane žirija za najbolju pesmu na festivalu. Nju je koponovao poznati Mikica Lazarević Jablovac na stihove izuzetne Milanke Stevanović koja je po svojoj uspešnosti na daleko poznata.

Na festivalu u revijalnom delu pred mnogobrojnom i oduševljenom publikom, nastupali su velikani narodne muzike Zorica Minić i Radiša Urošević. 

Milena je  rodom  iz Kragujevca, završila je nižu i srednju muzičku školu, odsek solo pevanja. Uporedo je završila srednju ekonomsku školu a nakon iste, stekla zvanje diplomiranog ekonomiste na Fakultetu za poslovne studije i pravo. 

Ova sjajna umetnica raskošnog glasa,  dobitnica je mnogih priznanja i nagrada u domenu očuvanja nacionalnog muzickog stvaralaštva Srbije; Najbolji vokalni solista “Šumadijske igre”, Zlatni glas festivala “Prođoh Levač prođoh Šumadiju”, Najbolji vokalni solista na festivalu “Sus pe arges la izvoare” Pitešti Rumunija, Najbolji vokalni solista na festivalu “Zlatni opanak”, Prva nagrada na festivalu “Jaseničko prelo”, Specijalna nagrada publike na festivalu “Carevčevi dani”, Veliko Gradište, Druga nagrada stručnog žirija na festivalu narodne muzike Dragiša Nedović, Apsolutni je pobednik festivala “Stare staze” u Sarajevu itd…

U desetogodinšnjoj Milenonoj karijeri kruna njenog uspeha je solistički koncert koji je održala u jednom od najstarijih  pozorišta “Knjaževskom srpskom teatru” koji je bio podeljen u dva dela. U prvom delu Milena je izvela najlepše svetske i domaće evergreen hitove iz Italije, Španije, Rusije, divne romanse, potpuri filmske muzike, pesme koje su pevale teresa Kesovija, Lus Casal, Lara Fabijan itd.

Drugi deo bio je posvećen tradicionalnoj muzici Balkana. Uz maestralan orkestar čiji su mnogi članovi orkestra RTS-a i specijalnu gošću, čuvenu Merimu Njegomir, Milena je pevala preko 3 sata na opšte oduševljenje publike u prepunoj sali.

Publika je zapazila njene odlične pesme koje je snimila prošle godine: “I da te ne volim” – autor muzike i teksta je Zoran Dašić Daša frontmen grupe “Legende”, aranžman je uradio  Aleksandar Sofronijević; “Opet bih te milovala” – komponovao je Vlada Panović šef VNO RTS-a sa kojom Milena učestvuje na “Saboru nove narodne pesme”; zatim, snimila je pesmu” Nikoljdan” – kompozitora Mikice Antonića sa koleginicom Danijelom Veselinović koja svira trubu i sa kojom je postigla zavidan uspeh.

Od Milene smo dobili eskluzivnu izjavu za naš portal povodom njenog velikog uspeha na festivalu neposredno pred odlazak na TV snimanje.

Stručni žiri na festivalu Zlatibor 2021 jednoglasno je glasao za Vas; osvojili ste Prvo mesto za interpretaciju uz gromoglasan aplauz publike koja je njihovu odluku pozdravila. Kako ste se osećali posle proglašenja pobede, koje ste utiske poneli sa  festivala?

Svako ko ode na bilo koji festival, znači da zaista veruje u pesmu koju prezentuje publici i cilj mu je prvenstveno da publika bude ta koja će tu pesmu prihvatiti i zavoleti, ali naravno, kada pored toga dobijete i priznanje renomiranih umetnika koji predstavljaju žiri, onda je uspeh potpun. Sve kolege su bile divne i imale su jako lepe pesme, naravno, svako se od nas nadao nekoj nagradi, ali kad je kompozicija “Svedok” koju sam izvela na prepunom Kraljevom trgu proglašena najboljom kompozicijom a ja najboljim interpretatorom, zaista sam bila jako srećna i ponosna i na sebe i na svoje saradnike, kompozitora Mikicu Lazarevića Jablovca i tekstopisca Milanku Stevanović.

Posle ove značajne pobede, šta planirate u narednom periodu?

Upravo sam završila  snimanje serijala 60 najlepših narodnih pesama na RTS-u, očekuju me mnogobrojna snimanja na raznim televizijama tokom leta, takođe, učešće na još jednom festivalu “Dragiša Nenadović”, a ono što je najvažnije je to što publika na jesen od mene može da očekuje nešto malo drugačije… snimam divnu pesmu sa kosovskim melosom i jednu lepu vojvođansku uz tamburaše, sigurna sam da će se to publici jako dopasti. Naravno ako Bog da da se epidemiološka situacija smiri u planu su mi mnogi koncerti ali za sada će mo malo sačekati. Najsrdačnije  pozdravljam sve vaše cenjene čitaoce širom sveta,

Vaša Milena Lazarević – Popović.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila