Okolnostite i krizata koja se poveќe go stesnuva obračot okolu finansiskite možnosti gi predizvika estradnite ličnosti mnogu poveќe da razmisluvaat za egzistencionalnite alternativi koi vo ova vreme se dobredojdeni. Nekoi od niv seriozno počnaa da se interesiraat za novi profesii, a nekoi se dosetija svojata popularnost i vo ovoj period da ja valoriziraat smisluvajќi lična vip dostava na svoite CD izdanija do obožavatelite.


Na vakva genijalna ideja dojdoa momcite od duoto “DNK”, odnosno Pančo i Andrej, koi svoeto posledno CD  “The best of” zaedno so DVD izdanieto od nivniot solistički koncert održan vo Metropolis Arenata go ponudija preku online prodažba so možnost za lična dostava na fanovite od Skopje.

Tie mnogu iskreno i česno progovorija za realnata sostojba so koja kako muzičari se soočija vo ovoj period i glasno gi povikaa site obožavateli na nivnata muzika i poddržuvači da ja razglasat ovaa nivna ponuda:

– Dragi naši fanovi, prijateli i poddržuvači na našeto delo, site se naogjame vo isklučitelno teška sostojba, a našata dejnost e možebi i najpogodenata vo celava situacija. Nas kako DNK (Pančo i Andrej) edinstvenata egzistencija ni doagja isklučivo preku muzikata i poentata na ova naše obraḱanje ne e da se žalime bidejḱi znaeme i svesni sme deka ima semejstva, familii i lugje koi se vo mnogu pološa sostojba od našata, tuku sakame da ja podigneme svesta za PODDRŠKA na Makedonskata muzika i voopšto umetnosta vo ovoj isklučitelno težok period za site artisti preku kupuvanje na našite dela za site onie fizički lica i firmi koi se vo možnost i koi na nekoj način sakaat da ne poddržat vo ovoj period. Iako imame 5 albumi se odlučivme da go stavime našiot posleden album “THE BEST OF” (ekskluzivno izdanie) i DVD izdanieto od našiot posleden koncert vo Metropolis Arenata od 2017godina po povod 15-tiot naš rodenden – napišaa Pančo i Andrej.


Inaku za site zainteresirani da naglasime deka izdanijata možete da gi kupite i naračate isklučivo online, preku nivnata FB fan strana DNK i preku nivnite privatni FB i instagram profili @djshortypofficial @andrejdnk.
Muzičarite naglasuvaat deka dostavata e besplatna za cela Makedonija,a skopjani ќe imaat privilegija cd izdanijata da gi dobijat lično od niv na raka…
“The best of” izdanieto čini 500 denari, a DVD materijalot 600 denari. Dokolku zaedno gi poračate gi dobivate vo paket za samo 1000 denari.

Deka vakviot marketinški poteg e poln pogodok potvrdi silniot interes od javnosta, a samite muzicari otkrija deka prva mrazot go skršila nivnata koleška Elena Petreska koja gi kupila izdanijata i so toa javno gi poddržala i niv i makedonskata muzika.


Isto taka na fan stranata na “DNK” sekojdnevno možat da se vidat nasmeni obožavateli koi ja iskoristile možnosta za nabavka i lično zapoznavanje so raperite, pa ne bi ne čudelo dokolku ovaa ideja ja prevzemat i drugi muzičari koi nemaat problem so suetata i egoto…
Biba KRNČESKA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila