So samiot start na Novata 2021 godina, mediumite bombastično ja prenesoa izjavata na prezenterot na „Bi-bi-si“ Grejm Norton koj euforično najavi deka i pokraj pandemijata na korona virusot evroviziskiot natprevar ovaa godina ќe prodolži:

– Definitivno ḱe ima Evrovizija… Natprevaruvanjeto ḱe se sluči – izjavil Norton, koj go pokriva nastanot za britanskiot javen servis.

Organizatorite na natprevarot isto taka potvrdija deka “Evrosong” definitivno ḱe se održi ovaa godina, so toa što ako izveduvačite ne možat da patuvaat do Roterdam ili ako mora da se izoliraat po nivnoto pristignuvanje tamu, ќe može da koristat prethodno snimeni izvedbi.

Minatogodišniot natprevar beše otkažan poradi Pandemijata. Vo Velika Britanija beše zamenet so specijalna programa so osvrt na istorijata na nastanot, vklučitelno i glasanje za najgolemata evroviziska pesna na site vreminja.

Norton za amerikanskoto radio „Sirius iks-em“ izjavi: „Ako nekoi umetnici ne se vo možnost da dopatuvaat vo Holandija vo 2021 godina, možat da ja zumiraat izvedbata. Se somnevam deka ḱe bideme na stadion poln so 20.000 lugje“. Ovaa negova izjava dovolno kažuva deka godinešniot “Izbor za Pesna na Evrovizija” ќe bide online, a mnogute fanovi ќe mora da se zadovolat so live strimingot koj sekako nemože da bide identičen so live nastapite kade fluidot dominira.

Iako svetot seušte se bori so agonijata što ja predizvika Kovid Pandemijata sepak osmisluvanjeto na ovie gala nastani najavuva podobri vremija vo koi site posakuvame da veruvame.

Minatata godina Makedonija trebaše da ja prestavuva operskiot pejač Vasil Garvanliev so pesnata “You”, a dali i ovaa godina Vasil ќe bide naš prestavnik treba da potvrdat od Makedonskata Radio i Televizija do sredinata na februari koga treba da se spremi i novata pesna…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila