VRLO JE VAŽNO DA U USPEHU ČOVEK OSTANE ISTI I PRIZEMAN

Uspeti u inostranstvu je posebna priča, morate biti jaka ličnost, oslanjati se sebe, na svoju ambiciju, talenat, profesionalizam, istrajnost, iskustvo, znanje i rad. Sve to uz kvalitet i stalno potvrđivanje, čarobni je ključ uspeha. Moja sagovornica, popularna i odlična pevačica Marija Mara Stojadinović, pravi je primer takve umetnice! Verujući u sebe i u svoje vrednosti ostvarila je bogatu karijeru u Srbiji, prenela je u Ameriku i sa njenim lepim glasom i pesmama nastavila da pleni u Čikagu (gde inače i živi), takođe i u mnogim američkim i kanadskim gradovima.

U današnjem razgovoru dotakle smo nove i zanimljive teme!

Koji je razlog bio tvog dolaska u Ameriku? Da li je Čikago ispunio tvoja očekivanja?

U Ameriku sam došla 2008. godine u posetu porodici koja je tada držala restoran, pa sam tako spojila lepo i korisno. Prvobitno nisam planirala da ostanem dugo, jer je u to vreme moj album koji sam izdala za GRAND PRODUKCIJU bio veoma  aktuelan.

Poslovne ponude su se nizale u Čikagu, moja je porodica navijala da ostanem i evo, uspeli su da me nagovore. Donela sam odluku da ostanem i živim u Americi. Nikada se nisam pokajala, jer je ovo divna zemlja koja zaista nagrađuje rad i trud. Čikago je prelep grad, izuzetno se dobro osećam u njemu. Sve blagodeti mi je maksimalno pružio.

Koliko ti je nastup u “Zvezdama Granda” pomogao na početku karijere?

Album koji sam izdala za Grand puno mi je pomogao u karijeri, jer je moje ime postalo prepoznatljivije nego ranije. Na žalost zbog selidbe na drugi kontinent, nisam bila u mogućnosti da budem mediski prisutnija, ali što se tiče posla, uvek sam ga imala, jer aktivno nastupam na području Amerike i Kanade.

https://www.youtube.com/watch?v=pAZw66tS_vI

Da li je sreća pored talenta potrebna za uspeh?

Da, smatram da je faktor sreće zaista bitan u ovom poslu, ali ne i presudan. Presudan je kvalitet pesama i ono što mi publici pružamo u živom nastupu. Narod jako dobro zna da oceni da li je nešto dobro ili ne.

Mladi pevači su skloni da traže formulu uspeha, šta bi im preporučila, koje osobine su bile odlučujuće u tvom slučaju i obezbedile ti decenijsko trajanje na estradi.?

Formula uspeha je težak rad, pomešan sa neophodnim talentom, kojeg moramo nadograđivati konstantno. Vrlo je važno da u uspehu čovek ostane isti i prizeman. Ljudi jako cene to što sam ja zaista društvena, što svako može da mi priđe i popriča sa mnom najnormalnije, kao da se 100 godina znamo. Moj rad i lepo ophođenje prema  ljudima, donosi mi konstantan uspeh u mom poslu, više od 2 decenije.

Da posetimo čitaoce, koje su pesme obeležile tvoju karijeru?

Moje najslušanije pesme su “Tuđe slađe “i “Juče ko i danas ” sa albuma izdatog za GRAND kao i singl “Kumovi” koji je objavljen pred moj dolazak u Ameriku.

Mnogo ima pevača i muzičara u Americi, da li ima dovoljno posla za sve?

Tačno je da u Americi ima puno muzičara i pevača ali ja volim zdravu konkurenciju. Ona nas tera da budemo još bolji. Za svakoga ima posla i svi smo u divnim odnosima…

Od nedavno si postala majka prekrasnog dečaka Lazara, koliko ti je majčinstvo promenilo život?

Tako je, hvala Bogu, postala sam majka prelepog sina Lazara, on je sada čitav moj svet! Dok se čovek ne ostvari kao roditelj, ne zna šta je to sreća! On je hiperaktivan i često sam umorna i neispavana, ali jedan njegov osmeh je dovoljan da budem kao nova! Lazar već pevuši sa mnom dok ja vežbam, i sva je prilika da je jedan novi pevač na putu. Šta god da odluči u životu da bude, imaće moju bezrezervnu podršku.

Uprkos teškoćama u kojim živimo zbog pandemije Korona virusa ostala si kreativna, pripremaš novu pesmu, reci nam nešto više o tome. Da li će još biti novina u narednom periodu?

Da pripremam nešto sasvim novo i mnogo se radujem tome, jer ću se prvi put potpisati kao autor teksta i melodije. Pesma je brza, živahna, pravi letnji hit. Moja ekipa i ja, odlučili smo da je ne objavljujemo dok ne uradimo spot, tako da prezentacija bude kompletna. Ne smem nikako da razočaram svoju publiku, jer dugo nisam ništa objavila. Ovo će biti veliki “come back”.

Da li si snimala pesme u Americi?

 Jesam, i  moja publika me to često pita. Snimila sam 2 singla na engleskom jeziku, jedan soul a drugi u RNB fazonu. Oba su dueta i mogu se pogledati na YouTube platformi. Jedan duet je rađen na moje veliko zadovoljstvo za Unicef u cilju borbe protiv nasilja nad decom. Pesma se zove “Raped child” i duet je sa francuskom pevačicom Addy Russel. Drugi duet je veseo i lepršav i nosi naziv “Shaka shake” i urađen je sa grupom Corridor iz Afrike. Ja sam bila autor teksta i melodije za ovu pesmu.

Modna jesen donosi ležeran i slojevit stil, miks dezena i materijala. Da li pratis trendove, koji je tvoj modni izraz, u čemu nalaziš inspiraciju za odabir stajlinga za nastupe?

Pratim modne trendove, ali se privatno najbolje osećam u ležernim sportskim varijantama. Scena naravno nešto sasvim drugo zahteva, određeni glamur i eleganciju što svakako podržavam. Nekada sama odaberem garderobu za nastup, jer često kupujem i uživam u tome kao i svaka zena, ali kad su televizijske emisije u pitanju, obavezno angažujem modnog  stilistu, jer imam veliko poverenje u moje dugogodišnje saradnike.

Kako bi opisala ovu godinu, mnogi su je proglasili “najtežom”? 

Bilo je iskreno boljih godina od ove, ali ja uvek iz lošeg izvučem nešto dobro. Ne bi nikad toliko vremena proveli sa onima koje volimo najviše, da posao nije stao zbog Korone. Ne bismo sebi dopustili toliko slobodnih dana, da napunimo baterije, pošteno se odmorimo, stalno smo negde žurili i jurili. Ova godina polako prolazi, nova verujem bolja dolazi, jer uvek sam optimista!

https://www.youtube.com/watch?v=1DpkAj6yToc

Hvala Marija na razgovoru, za kraj šta bi poručila našim čitaocima?

Svim čitaocima portala Svet Australia želim dobro zdravlje, da vole svoje bližnje, i da uživaju u svako novom danu. Obavestiću vas kada izađe nova pesma, do tada, sve vas voli vaša Marija Mara!

(Photos: PrivateArchive. Click on photos to enlagre)

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila