Toj e ultra talentiran muzičar potočno raper. Uspea da napravi bum so samoto svoe pojavuvanje na makedonskata rap scena i so svoite pesni da gi pomesti granicite na mentalniot i muzičkiot vkus kaj nas… Mnogu generacii koi rastea so pesnite na Slatkar odnosno na Marko Marinkoviќ  go doživuvaat kako svoeviden guru na rapot, a negoviot estraden image vo koj  često imaše dobra doza na bezobrazluk od nego napravi ozboruvana i mnogu aktuelna javna faca. Sepak glavniot adut na Marko Marinkoviќ  e talentot koj neosporno go poseduva i toa ne samo kako teksopisec, muzičar i raper tuku i generalno kako estraden lik koj odlično menađira so svojata kariera koja ja podigna na eden mnogu povisok level vo odnos na ostanatite  negovi kolegi raperi i dokaža deka i od Makedonija može da se pravi balkanska kariera.

Denovive Slatkar e osobeno aktuelen no ne zaradi nova pesna tuku zaradi ubavata familijarna vest što na društvenite mreži ja obelodeni negovata sopruga nekogašnata misica i model Sanja Nikoliќ  koja se slika so trudničkoto stomače i najavi deka naskoro taa i Slatkar ќe bidat roditeli.

Ovaa informacija ja potvrdi lično i Slatkar koj mnogu diskretno im soopšti na radoznalite novinari deka e seušte rano da zboruva za vozbudata i očekuvanjata od taa nova uloga i deka od kako ќe se sluči prinovata ќe bide spremen da gi spodeli svoite emocii so javnosta. Toj vo negov stil sosema otvoreno progovori i za makedonskite novokomponirani trendovi vo koi mladite parovi što dobivaat dete kanat gosti vo restorani na mekici pravejki celi svadbi. Slatkar decidno kaža deka toj nema da pravi mekici i deka toa za nego se pogrešno investirani pari, pa doobjasni:

-“Nema da pravam mekici i smetam deka toa e vo zalud  frlanje na pari. Podobro e taa suma da mu ja stavam na smetka na deteto i da ja ima eden den za sebe od kolku vo kafeani da pravam celi svadbi. Kaj nas mnogu se naučeni samo da slavat i da trošat nikako da svatat deka treba da se raboti, a ne samo da se slavi. Na lugjeto koga najmnogu im trebaat pari tie gi zemaat i gi frlaat na razni gluposti” – poentiraše  Slatkar.

Voedno pojasni deka za nego najvažen medium koj najmnogu pridonel za afirmacija na negovata muzika e You Tube platformata  za koja reče deka mnogu mu pomognala negovite pesni i spotovi da gi vidat milioni lugje, a so samoto toa i toj da bide zabeležan i poznat. Sepak kako što prizna i sam milionskite pregledi ne značat i realni milioni kaj pejačite ama zatoa se odličen parametar i statistika za kotiranjeto na pesnite  kaj publikata.

Biljana KRNČESKA

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila