Regionalniot muzički nastan što denovive predizvikuva najgolemo vnimanie i interes e sekako “MAC” koj svoeto muzičko defile na najuspešnite regionalni umetnici ќe go ima na 27 Januari vo “Štark” Arenata vo Belgrad. Ovoj nastan koj e organiziran po najvisokite  svetski standardi se održuva po vtor pat i ima za cel da gi selektira i nagradi vistinskite artisti vo muzikata  od pop i rock žanrot pa se do narodnata, hip-hopot i trep stilot. Tehničkite pripremi za “Music Awards Ceremony” – 2020  traeeja 6 meseci, od koi 23 dena bea potrošeni na samata lokacija kade ќe se održi  tri ipol časovnoto  TV show. Ovoj  podatok dovolno zboruva  za kakov spektakl se raboti, a tehničkite efekti i scenskiot performans koi ќe  predizvikaat  živa iluzija kaj publikata dopolnitelno ќe go podignat adrenalinot  kaj obožavatelite koi so silna strast navivaat za svoite muzički milenici.

TV prenosot  ќe započne vo 19. 30 časot  so vklučuvanjeto vo živo od defileto na crveniot kilim po koj ќe prošetaat  400 poznati lica od šeste zemji učesnici odnosno od Srbija,  Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Slovenija, a javnite ličnosti ќe gi dočekuvaat i ispraќaat voditelite Nikolina Pišek, Boško Jakovljeviќ i Tamara Paunoviќ.

Za ovaa manifestacija vo koja publikata go ima glavniot zbor ubavata voditelka Nikolina Pišek izjavi:

-“Mac e edinstvenata manfestacija koja osven sto go pokriva celiot region go potvrduva i iskreniot vkus na publikata bez pletkanje na profesionalcite ili kritičarite. Toa e svoevidna lakmusova hartija na ona što go saka publikata bez bilo kakvi filteri. Glamurozno izdanie na najdobrite na edno mesto”.

Prenosot pak na manifestacija ќe započne od 21.00 časot a voditeli i domaќini ќe bidat našata Tamara Todevska, Galeb Nikačeviќ  i hrvatskata voditelka od TV RTL Ana Radišiќ.

-“Na sekoj koj sledi i sozdava muzika mu e čest da bide del od ovoj muzičko-produkciski, teviziski spektakl. Oldično e što na edno mesto ќe gi imame sobrano najgolemite muzički zvezdi od site žanrovi. Minatata godina bev oduševena od seto toa što go vidov i doživeav, a i nagradata koja stigna vo racete na organizacijata e dokaz za goleminata na manifestacijata. Imponira i čest mi e što ќe ja delam scenata so site istaknati umetnici i navistina sum vozbudena i sreќna. Vetuvam deka ќe bidam vistinska domaќinka  na site vo “Štark”arenata no i na publikata pred malite ekrani” – izjavi Ana Radišiќ koja po vtor pat e vo uloga na voditelka na ovoj nastan. A pak Tamara Todevska prizna deka e mošne sreќna što ќe bide del od godinešniot  “MAC” zatoa što spored nea toa e noќ vo koja se slavi muzikata i različnosta no i talentot na našite regionalni umetnici.

Gledačite ќe možat vo ovoj nastan da uživaat preku TV prenosot od različnite emiteri pa taka za Srbija toa ќe bide TV Pink, za Hrvatska TV RTL, za Crna Gora TV RTCG, za Makedonija TV Kanal 5, za Bosna i Hercegovina TV RTRS I FTV, a za Slovenija TV 3.

Biljana KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila