Ovi vrsni umetnici bi trebalo na petom kontinentu da ostanu nešto više od mesec dana.

Dragan Pantić Smederevac je već nekoliko puta boravio u Australiji, a ovoga puta dolazi sa svojim sinom harmonikašem Radomirom Pantićem.

Nema sumnje da će ovo biti uspešna turneja, ako se uzme u obzir da je Smederevac nosilac zvanja istaknutog umetnika, a nedavno mu je uručena i nagrada za životno delo.

Mnoge njegove pesme su ostale u narodu te se i dan-danas pevaju. Da spomenemo: Mrak mrak pomračina, Moj živote životiću, Stara staza zaborava nema, Prsten mi vrati devojko… i mnoge druge.

Njihova turneja će započeti od Sidneja, gde će 8. februara nastupiti u sali Srpske narodne odbrane u Canley Vale. U Kanberi će se publici predstaviti 14. februara u sali CO Sv Sava na Farreru, a onda se dan kasnije, 15. februara sele za Newcastle, tačnije u salu CO Sv Naum Ohridski Broadmedow.

Sledi pauza od nedelju dana kada Pantići idu severnije, ka Brizbenu gde će, 22. februara u Australijsko-Srpskom centru u Willawong imati nastup.

Posle toga putuju za Viktoriju gde su na programu tri nastupa: Wodonga u crkvenoj sali Sv Petar i Pavle, 28.02. potom u subotu, 29.02. u sali CO Sv Georgije St Albans, a 1. Marta u Geelongu, sala CO Sv Nikola.

U glavnom gradu Južne Australije imaće dva nastupa, 7. Marta u Zavičajnom Centru u Croydon Park, a za subotu 8. Mart za Dan žena, nastupiće u “Kafani” na Gilbert Pl Adelaide.

Turneju će završiti u Zapadnoj Australiji nastupom u Pertu – u klubu Yugal Leederville.

Ako vam je potrebno više informacija najbolje je da se obratite na telefon: 0406 562 509.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila