Novata godina e odličen povod za otpočnuvanje na novi životni poglavja. Sigurno deka i 2020 godina mnogu parovi ja planiraat kako godina za zaednički zivot, a neodamnešnata fotografija što ja postavi poznatata novinarka Marina Dojčinovska koja vo novogodišen ambient pokraj elkata pozira sednata vo skutot na svojot emotiven partner, popularniot kompozitor i harmonikaš Goran Alački asociraše tokmu na nekoi nivni novi zaednički planovi. Taa nad fotografijata napiša – “Spremni za 2020” i so toa ja podgrea fantazija na mnogu od nejzinite sledači na Facebook koi nagagjaa na što moze da aludira taa nivna zaednička “spremnost”?!

No so ogled na toa što ovoj par podolgo vreme uživa vo svojata ljubovna vrska i javno i transparetno ja pokažuva vzaemnata posvetenost nema da ne začudi odlukata za otpočnuvanje na zaednički bračen život.
Inaku i Marina Dojčinovska i Goran Alački pozadi sebe imaat bračno iskustvo i se realizirani kako roditeli. Goran ima i vnuka koja ja obožava i bidejќi veќe izvesen period e sam nema da začudi ako startot na 2020 godina go odbeleži so prsten so koj ќe ja pobara rakata na svojata Marina.
Iako ovaa pretpostavka ne ni ja potvrdija akterite na ovaa prikazna nie zdušno navivame da e vistinita zošto nema poubavo od ozvaničuvanje na edna ljubov vo koja partnerite se sreќni. 
Brakot kako institucija se poveќe e diskutabilna zaednica zošto ne ja ispolnuva onaa nekogašna forma na dolgoročna zednica so site nišani vo koja partnerite dolgi godini si “živeeja sreќno”, tuku se počesto puka posle nekolku zaednički pominati godini, pa mnogu od lugjeto koi izlegle od takva zaednica se pomalku veruvaat vo nejzinata večna održlivost. 
Sepak zaedničkiot život so dobar partner e mnogu považen vo nekoi pozreli godini od kolku koga se lugjeto mladi i tokmu toj fakt e ona što gi predomisluva bračnite skeptici koi se osmeluvaat ušte ednaš na bračniot život da mu dadat šansa.
Vo isčekuvanje na ubavata vest nie im posakuvame sreќni novogodišni praznici na Marina i Goran koi 2019 godina ja odbeleža so ubavi profesionalni uspesi i očekuvame pokana za proslavata …
Biljana KRNČESKA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila