Porodica Šabana Šaulića odlučila je da u njegovu čast napravi spomen – kuću u rodnom Šapcu. Kako se navodi, na ovu ideju došla je pjevačeva kćerka Ilda, a majka, brat i sestra su je podržali jer žele da sačuvaju uspomenu na kralja narodne muzike.

Šaulić je mnogo volio svoj rodni grad, iako se kao mladić preselio za Beograd. Zbog toga njegovi najmiliji vjeruju da je porodična kuća u Šapcu pravo mjesto za mali muzej u kome će se naći predmeti koji su obležili pjevačev život i karijeru.

Ilda je došla na ideju da se od nekretnine u Šabačkoj Mali, koja se sada vodi na nju, napravi spomen-kuća njenog oca. Predložila je to majci Goci, sestri Saneli i bratu Mihajlu, kojima se dopala ideja i srdačno su je podržali.

Porodica Šaulić je željela da omogući svim poštovaocima njegovog rada da u budućnosti posjete ovaj mali muzej i pogledaju neprocjenjivu zbirku pjevačevih uspomena.

– U Šabanovom rodnom domu biće izložene njegove ploče, diskovi, mnogobrojne nagrade, fotografije iz njegovog djetinjstva i mnogi drugi predmeti. Tu će se naći i folkerova odijela koja je nosio u posebnim prilikama, gramofon na kome je nekada slušao muziku, perika koju je nosio u jednom periodu svoje karijere, članci iz novina sa njegovim intervjuima, kao i čuvena kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi – kaže izvor.

Njegova porodica razmišlja da čak preveze čamac iz Krčedina u Šabac i izloži ga ispred kuće. Unutra će se naći i štapovi za pecanje koje je Šaban koristio. Ono što će posjetiocima biti zanimljivo da vide i čuju biće priče i anegdote vezane za njegove najveće hitove i kako su oni nastali.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila