Mada još nije zvanično potvrđeno, gotovo je sigurno da će gost na ovogodišnjem, 19. po redu Srpskom filmskom festivalu u Australiji, koji se održava od 14. do 24. novembra, biti proslavljena glumica Vesna Čipčić. Ona je i jedna od glavnih likova u filmu „Ajvar“, režisera Ane Maria Rossi koji će premijerno biti prikazan u okviru Festivala.

Scena iz filma „Ajvar“

Nabrojati sve filmove, serije, pozorišne predstave… Vesne Čipčić gotovo je nemoguće. Trebalo bi zaista i mnogo vremena i prostora. Ipak, da spomenemo neke: „Vruć vetar“ u kojem je stekla slavu igrajući suprugu Borivoje Šurdilovića (Ljubiša Samardžić), „Ljubi ljubi al glavu ne gubi“, „Pop Ćira i pop Spira“, „Kraljevski voz“, „kakav deda takav unuk“, „Šta se zgodi kad se ljubav rodi“, „Žikina dinastija“ (ko može da zaboravi dragi lik nemice Elze i njenih dogodovština sa legendarnim Gidrom), „Mister dolar“, „Šešir profesora Koste Vujića“…

Potom, pozorišne predstave, one u svom matičnom Beogradskom dramskom pozorištu ali i u drugim: „Dugo putovanje u Jevropu“, „Vrag ne spava“, „Harold i Mod“, „Oskar i mama Roz“ i mnoge, mnoge druge.

Dakle, dolazi nam poznata filmska i pozorišna glumica, dobitnica mnogih domaćih i međunarodnih priznanja i eto prilike da se sa njom upoznamo i družimo.

Više informacija o Srpskom filmskom festivalu, na web stranici: serbianfilmfestival.org.au

Rade BERAK

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila