Sigurno mnogute sledbenici na popularnoto muzičko show “Operacija Trijumf” se seќavaat na mladoto nenametlivo momče od Makedonija koe se vikaše Aleksandar Belov koj uspea da se izbori i stigne do četvrtoto mesto vo samoto finale vo regionalno show, a gledačite go zapomnaa po dobroto odnesuvanje, kulturata, smirenosta i se razbira muzičkiot talent. 

Aleksandar posle ova show uspea da se eksponira mediumski, stekna i slava koja za žal osciliraše pa taka na momenti beše prisuten na festivali, snimaše i atraktivni spotovi no sepak ne go postigna onoj triumf koj od nego se očekuvaše.
No, se čini deka poslednite godini Belov so pričina bil otsuten od domašnata estrada i toa zaradi ljubovna vrska koja ja započnal so devojka od Kragujevac zaradi koja go smeni i mestoto na živeenje, a neodamna tokmu tamu ja organizira i svojata svadbena veselba. 
Za Belov velat deka se pokažal kako tipicen  tradicionalist koj gi ispočtuval redosledno site naši obicaii. Najprvin ja pobaral rakata na svojata izbranička vo romantičniot Ohrid potočno vo manastirskiot kompleks “Sv. Naum Ohridski” od kade ja spodeli radosnata vest so javnosta, a mesec dena podocna se odlučile za svadbena ceremonija  na koja i predhodela venčavka vo manastirot Divostin kaj Kragujevac. Posle zakolnuvanjeto na večna ljubov mladencite se odlučile svojata svadbena veselba da ja odrzat vo elitniot hotel “Ženeva Luks” vo Kragujevac na koja prisustvuvale okolu 250 gosti koi uživale vo prekrasnata vesela atmosvera vo koja naizmenično se igralo na ora, čočeci, kola i srpska i makedonska muzika.
Belov e poznat po svojata emotivna priroda pa taka i svojata svadbena ceremonija ja započal so citat so koj izjavil:
-“Sreќen e onoj maž što ќe go najde vistinskiot prijatel, a najsreќen e onoj što najdobriot prijatel ќe go najde vo svojata sopruga” po što sleduval svadbeniot tanc koj mladencite go odigrale na pesnata od Petar Grašo “Ako te pitaju moja ljubavi”…
Biljana KRNČESKA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila