Koga dvajcata roditeli ti se fantastični  muzičari  i koga nivnite darbini genetikata gi  isprepleti  togaš jasno e deka može da se očekuva  potomok što ќe gi podigne standardite na ušte povisoko nivo i ќe ja ovenča familijarnata slava…
Tokmu toa se slučuva so edinecot na Lenče i Goran Kuќič, Ivan koj važi za svoevidno čudo od dete zošto e mnogu muzikalen, sviri odlično duri na šest instrumenti, pee, komponira i aranžira.
Toj e student na prva godina na katedrata za muzička produkcija i dizajn na zvukot na Akademijata za Umetnost vo Belgrad.


Iako e dete na dvajca slavni i etablirani muzičari vo estradniot svet sepak dosega za nego poširokata javnost ne znaeše zatoa što i Lenče i Goran važat za nenametlivi muzičari koi svojata kariera ja gradea isklučitelno na svojot talent izbegnuvajќi bilo kakvi aferi ili prepukuvanja so koelgite i poznati se kako  mnogu česni i profesionalni lugje.
Ivan pak se čini deka go zel najdobroto od dvacata. Dobročuden, nasmean  poln so radoznalost za muzikata sviri odlično klavir, kontrabas, gitara, tapani, gi vladee i narodnite instrumenti, no sepak veli deka negovata opredelba e bas gitarata koja mu e omilen instrument.

Tokmu svirenjeto na bas gitara i kratkite video klipovi na instagram ovoj mlad muzičar go prestavija pred našiot golem gitarist Vlatako Stefanovski koj sogleduvajќi go negoviot potencijal i talent mu dade nesekojdnevna šansa da nastapi lično so nego na  negoviot solistički koncert vo Novi  Sad.

Ova vsušnost beše veleguvanje na Ivan na golema vrata vo muzičkiot svet iako za volja na vistinata toj veќe nastapuva preku  formacijata  “Macedonian All Stars” so fantastični muzičari kako što se Džambo Agušev i Mišel Trajkovski, sepak Stefanovski e najgolema preporaka na ovie nasi prostori i negovata potvrda znači sigurna garancija za uspeh.
TV auditoriumot imaše šansa da go vidi Ivan na  scenata pokraj negovata majka Lenče Kuќič koja se natprevaruva vo poznatoto show “Nikogaš ne e docna” i da uživa vo nivnata familijarna muzikalnost, a može da pretpostavime kakov muzički spektakl ќe može da se očekuva od ova semejstvo koga vo združeni sili ќe napravat i svoj koncert.
Ivan naskoro najavuva nov instrumental za koj smeta deka e fantastičen, a veќe vo April so svoite kolegi od “Macedonian All Stars” zaminuva na turneja po  Francija.

B.K. 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila