Sigurno jedna od najboljih naših pevačica koja je ikada pevala u Australiji. To je Ljilja Bela. Beograđanka, skromna, drugarčina, ljudina od glave do pete, a glas slavuja. Mnogo je puta boravila u Australiji, bilo da je imala koncerte, razna veselja ili je jednostavno pevala u kafani. Ljilja Bela je osim toga i lepa žena, pa je milina i za gledanje i za slušanje. Mene je pre svega osvojila ljudskošću i retkim smislom za humor.

Oni koji prate rad ove estradne umetnice, koja inače za adresu stanovanja ima austrijsku prestonicu Beč, a slobodno se može reći živi širom sveta, sigurno se sećaju kada je sa šaljivom pesmom „Đido“, početkom dve hiljaditih skrenula pažnju na sebe. Na tom albumu su se osim te pesme našle i one koje su vremeno postale veliki hitovi: Sine moj, Osvetnica, Od kada nema te, kako sutra da te zovem, Ja ću u kafani lumpovati, Suđeno nam bilo nije, Daj učini mili Bože.

Ubrzo posle toga usledio je novi album „Parfem“ sa ovim udarnim hitom. Onda su se ređale pesme: Moj kraj, Sunce s neba, Loš muškarac, Varaš me varaš, Blagoslov, Ničiji do zore, Teško je bez tebe, Žena koja pati…

Dva puta je pravila pauze od po pet godina, a pevanju se kaže vratila na „nagovor sina Nikole“. I nije pogrešila jer bi bila šteta da umetnica tako lepog glasa ne bude na sceni. Publika ju je toplo prihvatila i sada sa ogromnim muzičkim i životnim iskustvom bira šta će i kako će, gde će i kada će nastupati. Drugim rečima, postala je sigurna i svesna svojih kvaliteta koji su nesporni. Svi to znamo.

Sigurni smo da je Ljilja zauvek otvorila vrata i u srcima zemljaka u Australiji i da će im se često vraćati. Mi joj to svakako od srca želimo. Našim čitaocima najtoplije preporučujemo da je angažuju za bilo koju vrstu veselja, a za ovo kratko predstavljanje, evo linka po meni jedne od njenih najlepših pesama „Sine moj“ koja je idealna za svadbeno veselje, a koju nje otpevala na Grand koktelu uživo pre par dana:

RADE BERAK

FOTO GALERIJA:


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila